«Δημιουργώ τον κόσμο!»

Τι χρειάζεται η γη για να ζήσει; Φυτά – oξυγόνο – ήλιο – θερμότητα – νερό – δρόμους – κτίρια – ανθρώπους? Τα παιδιά επιλέγουν στοιχεία και τα τοποθετούν στην σκηνή για να δημιουργήσουν την «εικόνα του κόσμου» όπως θα τον ήθελαν.

Με τη χρήση του εκπαιδευτικού λογισμικού «Δημιουργώ τον κόσμο!» που έχει υλοποιήσει το Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Επικοινωνίας «ΝΟUS», τα παιδιά δημιουργούν τον κόσμο με τα «απαραίτητα συστατικά» που χρειάζεται. Γίνονται συγγραφείς και εικονογράφοι ενός ευφάνταστου ηλεκτρονικού βιβλίου που απαντά στο ερώτημα
«τι χρειάζεται η γη για να ζήσει;».

 


   
   

Τα παιδιά θα μπορούν επίσης να διακεδάσουν «δοκιμάζοντας» εκπαιδευτικά λογισμικά όπως:

  • Δημιουργία ηλεκτρονικής κάρτας.
  • Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου.
  • Παιχνίδι με πράξεις “Super Num”.
  • Δημιουργία ζωγραφικής και εισαγωγή της σε πινακοθήκη
  • “Change Thessaloniki”. Δημιούργησε το κέντρο της Θεσσαλονίκης όπως το φαντάζεσαι.
  • Παιχνίδια γνώσεων “Brain Sponge” και «ΝΩΕ» για διάφορα θεματικά πεδία.
  • Ημερολόγιο μαθητή
  • Δημιουργία κόμικς

 

 

 

 

 

Δράσεις για παιδιά ηλικίας 6 – 12
Τόπος διεξαγωγής: Λιμάνι, Αποθήκη Γ
Ώρα έναρξης: 18:00




 

Το ινστιτούτο «ΝΟUS» έχει σαν σκοπό να προάγει τη μάθηση και την επικοινωνία μέσω υπολογιστή με τη χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων. Στο NOUS υλοποιείται έρευνα στον τομέα των αμφίδρομων πολυμέσων και παράγεται εκπαιδευτικό λογισμικό. Υλοποιούνται προγράμματα ψηφιακής μάθησης και παράγεται ελεύθερο λογισμικό για σχολεία και μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο ΝΟUS στηρίζει μαθητές με δυσκολίες στην μάθηση με νέες τεχνολογίες δωρεάν. Το ινστιτούτο είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός.
http://i-nous.org/




EU flag EU flag
«Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία Ορίζοντας 2020 της ΕΕ (2014-2020) στα πλαίσια των δράσεων Marie Skłodowska-Curie. Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού. Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης Ν. 633303».

"Funded by the European Commission's Research and Innovation Framework Programme H2020 (2014-2020) by the Marie Skłodowska-Curie actions. Directorate-General for Education and Culture. European Commission under Grant Agreement No. 633303".